Hämeenlinnan Rotarykalenterit

25.1.2010

Viikkokokous 25.1.2010

Presidentti Heikki Lindroth toivotti 24 omaa jäsentä ja 2 vierailijaa tervetulleiksi. Hän ilmoitti, että uusien jäsenten koulutustilaisuus pidetään joko 15. tai 22.2. klo 18-20. Aika varmistuu pian. Haitin katastrofin keräys tuotti klubissamme 530 euro eli saimme lähes yhden 10 hengen telttapakkauksen kokoon keräyksellämme.


Luokite-esitelmän piti Jari Kovalainen aiheesta Polio tänään. Hän kertoi asiantuntevasti Rotarien poliokampanjan historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuudesta. Polio on virussairaus, jonka aiheuttaa kehoon ruoansulatusjärjestelmän kautta tunkeutunut poliovirus. Suolistosta virus leviää verenkiertoon ja keskushermostoon. Polio on yleisin lapsilla ja siksi sitä kutsutaan myös lapsihalvaukseksi. Se leviää ulosteen ja ilmassa olevien hiukkasten avulla, kädestä käteen tai suusta suuhun. Poliovirusta on 3 eri tyyppiä ja yli 50 viruskantaa, jotka muuntuvat jatkuvasti. Uusin ongelma on retrokannat, jotka ovat lähtöisin eläviä viruksia sisältäneistä rokotteista. Tällainen retrovirus on myös Tampereen jätevesistä löytynyt virus.

Rotarit ovat panostaneet tähän mennessä yli 800 miljoonaa USD polion hävittämiseen. Yli 2 miljardia lasta 122 maassa on saanut rokotuksen. Tärkeää on saada koko tauti hävitetyksi, jotta se ei pääse muuntuneena hyökäämään uudelleen ihmiskuntaa vastaan. Tavoitteena on saada tauti voitetuksi vuoteen 2013 mennessä.

Jarin kalvot löytyvät täältä.

Ei kommentteja: