Hämeenlinnan Rotarykalenterit

16.3.2009

Viikkokokous 16.3.2009

Paikalla oli omia jäseniä 33 ja vierailijoita 6, yhteensä 39 kuulijaa. Aluksi tuleva presidentti Heikki Lindroth toi terveisiä PETS-koulutuksesta. Hän esitteli RI-presidentti John Kennyn 7 tavoitetta tulevalle rotarivuodelle. Piirigovernorina tulee toimimaan Eero Piipponen Valeakoski-Tohka -klubista ja apulaisgovernorina Meiju Honkavuori Verkatehtaan klubista.

Aulikki Seppänen piti luokite-esitelmän aiheesta "Apteekkilaitos muutospaineessa". Hän käsitteli asiantuntevasti seuraavia aiheita:

  • apteekkien omistuskiista EU:ssa
  • lääkelaitos
  • viitehintajärjestelmä
  • apteekkilaitos Ruotsissa
  • tulevat lakimuutokset.

Aulikki kertoi mm, että lääkkeiden verkkokauppa on tulossa apteekkien uudeksi palveluksi, sähköiset reseptit tulevat lisäämään lääketurvallisuutta ja 1.4. alkaen aletaan soveltaa viitehintaa. Jos asiakas haluaa kalliimman lääkkeen hän joutuu itse maksamaan erotuksen. Lääkäri voi kieltää lääkevaihdon hoidollisin tai lääketieteellisin perustein. Pysyviä säästöjä lääkekuluihin saadaan potilaan hyvästä ohjauksesta. Apteekkeihin palautetaan liian paljon käyttämättömiä lääkkeitä. Hämeenlinnaan on mahdollisesti tulossa 7. apteekki Jukolaan, josta apteekki muutti Tiiriöön. Hankkeesta on kuitenkin valitettu, koska Hämeenlinnan apteekkien määrä tulisi liian suureksi suhteessa asukasmäärään. Apteekeilla tulisi olla keskimäärin 5000 asiakasta ja uusi apteekki laskisi asiakasmäärän Hämeenlinnassa n. 4000:een.

Aulikin ja Pirkko Melenderin esitykset vaihtoivat paikkaa, joten ensi viikolla kuullaan Pirkon esitys verotuksesta.

Ei kommentteja: